Idebog for undervisere er ment som en overskuelig introduktion og oversigt over de mange nye ideer der står og banker på ind til undervisningslokalet. Det er en brugsbog, der både kan bruges som inspiration for den enkelte underviser, og som arbejds- og inspirationsbog for en gruppe af undervisere og uddannelsesinstitutioner, da bogen også indeholder materiale til at gennemføre workshops og udviklingsforløb indenfor området.

De grundlæggende ideer i bogen er:

  • Alle har deres egen unikke måde at lære på
  • Enhver underviser har sin unikke måde at undervise på
  • Man lærer når man er aktiv
  • Som underviser skal man være alsidig og turde noget nyt – men også passe på sig selv

Bogen består af 3 dele:

Teorier, ideer og metoder: en gennemgang af og oversigt over mange af de nye ideer, metoder og teorier, der findes, med fokus på den differentierede og imødekommende undervisning – samt noget om hvordan man passer på sig selv som underviser!

Idekatalog: Konkrete ideer og eksempler på anvendelsen af metoderne.
Kan bruges direkte, eller give inspiration…

Hjemmesiden: Indeholder bogens bilag: to programmer, og materialer til disse:

  • Workshops for undervisere: for undervisere, der gerne vil i gang med at arbejde med nogle af ideerne. Indeholder program for workshops samt materialer til gruppearbejde m.m.
  • Lær at lære: Et undervisningsprogram, hvor man underviser eleverne i nogle af teorierne på en sådan måde at de kommer i kontakt med deres egne læringsressourcer og får nogle gode redskaber til at forholde sig til undervisning og læring.

Undervisningsprogrammer og materialer på hjemmesiden er i Word- format og kan frit kopieres og ændres.